Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας περπατούν κάθε χρόνο, για πολλές ώρες, μέχρι να φτάσουν στην Αγία Ελεούσα για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα .

Η απόσταση που πρέπει να διανυθεί είναι περισσότερη από 15 χιλιόμετρα αν ξεκινήσουν από το Αγρίνιο, δύσκολη διαδρομή και μεγάλη, ενώ κάποιοι άλλοι που συναντήσαμε έρχονται και από άλλες πιο μακρινές περιοχές.

Οι περισσότεροι έχουν κάνει τάμα να περπατήσουν, για την επίλυση κάποιου προσωπικού τους προβλήματος, αλλά πολλοί είναι αυτοί που δεν διστάζουν να υποβληθούν στη δοκιμασία μίας πολύωρης πεζοπορίας, μόνο και μόνο για να δείξουν στην Αγία Ελεούσα ότι πιστεύουν.

Πολλά τα τάματα και ακόμη περισσότερα τα ευχαριστώ στην Αγία Ελεούσα την ήσυχη και θαυματουργή που είναι μέσα σε βράχους της Κλεισούρας «Κουρνιασμένη» ψηλά μέσα σε μια εσοχή όπου σχεδόν αιωρείται η Ιερά Μονή προκαλεί το δέος των πιστών που ανηφορίζουν τα σκαλοπάτια με σκοπό να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας μας αλλά και των διερχόμενων από την Εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων που δεν παραλείπουν να κάνουν το σταυρό τους.

Σήμερα, ανήμερα της γιορτής της πλήθος πιστών απ’ όλα τα σημεία της Αιτ/νίας αλλά και απο όλη την Ελλάδα προσέρχονται να προσκυνήσουν και να ζητήσουν τη βοήθεια της Παναγίας.

agriniosite.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here