Όπως ανακοινώθηκε  στο νέο πρόγραμμα του υπουργείου, προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ, τόνισε ότι σε αυτό θα ενταχθούν 12.500 – 13.000 νέοι αγρότες και θα λάβουν διπλάσιο ποσό επιδότησης, από 17.000 ευρώ σε 35.000 ευρώ με απλοποιημένες  διαδικασίες, ώστε να μην απαιτείται φυσική παρουσία, προκειμένου σε έξι με επτά μήνες να γίνουν οι πρώτες εντάξεις.

Στο μεταξύ ,σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κ.Γεωργαντά επιπλέον 28 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τους νέους αγρότες της Κρήτης και θα προστεθούν στα 37 εκ. τα οποία έχουν αποφασιστεί από την αρχή της εφαρμογής της σχετικής απόφασης.

«Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος εγώ όμως είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω πραγματικά ότι πολύ γρήγορα θα περάσει αυτή η δύσκολη στιγμή αλλά θα μείνει ένα κέρδος μέσα από αυτό. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να είναι αναβαθμισμένος στη χώρα μας, μπορεί τα πολύ καλά ποιοτικά προϊόντα που παράγονται -και η Κρήτη είναι γνωστή γι’ αυτά- να αναδειχθούν ως ένα μέσο που θα βοηθήσει συνολικά την ελληνική οικονομία»ανέφερε   ο κ. Γεωργαντάς.

ΠΗΓΗ:enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here