Στη Βασιλική Λευκάδας, όπου πλημμύρισε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, περιόδευσε το πρωί της Τρίτης 8 Μάη κλιμάκιο της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος, και Χριστόφορο Φρεμεντίτη, δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Λευκάδας.

Στη διάρκεια της περιοδείας εκφράστηκε η οργή και αγανάκτηση των κατοίκων που έχουν αφεθεί στο έλεος των καιρικών φαινομένων και καταγγέλθηκε ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της δημοτικής αρχής που παρά τις υποσχέσεις σε προηγούμενες πλημμύρες δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Στο πλαίσιο της περιοδείας διαπιστώθηκαν επίσης οι τεράστιες ελλείψεις τόσο σε ιατρικό-νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό και μηχανήματα, καθώς και η ακαταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων, στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μία γιατρός οδοντίατρος έχει μόνιμη οργανική θέση, από τις 19 που προβλέπονται στο οργανόγραμμα, ενώ δύο άλλοι γενικοί γιατροί, που έχουν αποσπασθεί από περιφερειακά ιατρεία που έχουν κλείσει, δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την λειτουργία της Μονάδας, σε μια περιοχή μάλιστα που ο πληθυσμός της πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του τουρισμού.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε επίσης το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις της Βασιλικής που παρέμειναν για δεύτερη μέρα κλειστά λόγω των ζημιών που έπαθαν, το Αστυνομικό Τμήμα που επίσης πλημμύρισε, ενώ έκανε στάση και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Μαραντοχώρι, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πυροσβέστες και να ακούσει τα παράπονά τους, μεταξύ άλλων, για την ανύπαρκτη υπηρεσία καθαριότητας, για την οποία είχε κατατεθεί πρόσφατα και ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της περιοδείας ο Ν. Μωραΐτης σημείωσε:

«Μια ανοιξιάτικη μπόρα αποδείχτηκε ικανή να πλημμυρίσει την Βασιλική Λευκάδας. Ήρθαν για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια οι σοβαρές εγκληματικές ευθύνες, διαχρονικά, και της τοπικής διοίκησης και των κυβερνήσεων που άφησαν ανοχύρωτη την περιοχή.

Υπάρχει παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων με αποτέλεσμα με την πρώτη βροχή να δημιουργούνται τα τεράστια αυτά προβλήματα. Στην περιοδεία που κάναμε οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία τους και την αγανάκτησή τους, ότι και σήμερα ακόμη δεν παίρνονται μέτρα για να προστατευθούν.

Εμείς τονίσαμε από τη μεριά του ΚΚΕ ότι πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των κατοίκων ο αγώνας και η πάλη για να παρθούν μέτρα που θα προστατεύουν τις περιουσίες τους αλλά και την ίδια τους τη ζωή».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here