Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιούλη, από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη και κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος.

Στο πλαίσιο της περιοδείας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, αλλά και με επικουρικούς υγειονομικούς που κινδυνεύουν με οριστική απόλυση από το Νοσοκομείο.

Στις συναντήσεις αυτές, αλλά και στην επίσκεψη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), την Παθολογική, την Καρδιολογική και τη Χειρουργική κλινική, καθώς και το ακτινολογικό, οι ίδιοι εργαζόμενοι περιέγραψαν με στοιχεία και με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, τις τεράστιες και επικίνδυνες ελλείψεις του ΓΝΑ σε όλα τα τμήματα.

Στο νοσοκομείο διαμορφώνεται μια όλο και πιο εκρηκτική κατάσταση, με μεγάλες ελλείψεις, τραγική υποστελέχωση, κλινικές και τμήματα «στον αέρα», γενίκευση της «ευελιξίας» και ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Κόντρα στους προκλητικούς κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «σταθεροποίησης και σταδιακής αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας», η ίδια η πραγματικότητα που βιώνουν υγειονομικοί και ασθενείς τούς διαψεύδει.

Στη συνάντηση με τους επικουρικούς υγειονομικούς, συζητήθηκε ιδιαιτέρα η ανακύκλωση της ανεργίας και η παράταση της ομηρίας, καθώς τους επόμενους μήνες αναμένεται να απολυθούν διαδοχικά επικουρικοί, συμβασιούχοι, για να δώσουν τη θέση τους και πάλι σε εργαζόμενους που θα προσληφθούν με ημερομηνία λήξης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here