Από την Πρέβεζα (όπως σας ενημερώσαμε εδώ) θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου το 47ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2018.

Πρόκειται για το παλαιότερο Ράλλυ της λέσχης (Φίλοι Παλιού Αυτοκινήτου), που οργανώνεται σε ετήσια βάση από την ίδρυση της πριν από 46 χρόνια με συμμετοχές απ όλο τον κόσμο.

Φέτος θα διεξαχθεί από τις 13 έως 16 Σεπτεμβρίου στην Ήπειρο.

Η εκκίνηση του αγωνιστικού σκέλους θα δοθεί από την παραλιακή στην Πρέβεζα μεταξύ πλατείας Ανδρούτσου και Δικαστηρίων στις 15:30 ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να καταφθάνουν από τις 14:30, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του παλαιού κλασικού αυτοκινήτου να απολαύσουν διάφορα μοντέλα που συμμετέχουν στους αγώνες.

Οι συμμετέχοντες θα διαμείνουν και τα τρία βράδια στα Ιωάννινα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση μεταξύ άλλων προς τους οδηγούς, στην Πρέβεζα θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Σαιτάν Παζάρ και τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου με τις περίφημες αγιογραφίες από το 1780, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον χώρο εκκίνησης.

Αύριο, πρώτη μέρα του ράλλυ, δεν θα εκτελεστούν ειδικές διαδρομές ακριβείας ενώ οι οδηγοί ξεκινώντας από την Πρέβεζα θα κατευθυνθούν προς Γιάννενα, διανύοντας μια διαδρομή 114ων χιλιομέτρων από τα οποία τα 60 στην Ιόνια Οδό.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ενημέρωση για τους οδηγούς θα υπάρχει αρκετός χρόνος «για να σταματήσετε και αν επισκεφθείτε την Αρχαία Νικόπολη που θα βρείτε στην διαδρομή σας σε 12 περίπου χλμ από την Εκκίνηση» κάνοντας αναφορά στην ιστορία της.

Τις επόμενες μέρες, οι αγώνες με αφετηρία τα Γιάννενα θα διεξαχθούν στις περιοχές της Κόνιτσας, Πάπιγκου, Τσεπέλοβου.

 

pamepreveza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here