Ο Πρώην Εμίρης του Κατάρ ο οποίος πραγματοποίησε πολυήμερη κρουαζιέρα στα νησιά του Ιονίου με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του «Katara», η οποία αγκυροβόλησε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο εμπορικό λιμάνι της πόλης, πέρασε από τους δρόμους της πόλης για να μεταβεί στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου, όπου εικάζεται ότι θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Ακτίου με ιδιωτικά αεροσκάφη.

Η υπέρ θαλαμηγός «Κatara» έχει μήκος 124 μ. και πλάτος 19 μ., διαθέτει επτά καταστρώματα, χώρο προσγείωσης ελικοπτέρων και υποβρύχιο και η αξία της υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα κήτος από χάλυβα και αλουμίνιο σε μια υπερκατασκευή, χάρη στην οποία στηρίζεται το βάρος του, που φτάνει τους δεκατρείς τόνους. Το σκάφος κατασκευάστηκε το 2010 στο γερμανικό ναυπηγείο Larssen, που είναι το σημαντικότερο ναυπηγείο κατασκευής μεγάλων γιοτ στον κόσμο. Σε αυτό έχει ναυπηγηθεί και το «Louna», ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου, που ανήκει στον γνωστό Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Το «Κatara» (που αρχικά είχε βαπτιστεί «Crystal» και μετονομάστηκε σε «Κatara» όταν πέρασε στα χέρια του πρώην εμίρη) διαθέτει επτά καταστρώματα, ένα υπόστεγο και δύο χώρους-«μαξιλάρια» για προσγείωση ελικοπτέρων.

Εντυπωσιακό είναι ότι το σκάφος των εκατόν είκοσι τεσσάρων μέτρων μήκους και πλάτους δεκαεννέα μέτρων διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους με θαλασσινό νερό, όπου μπορεί να φιλοξενήσει τα σκάφη υπηρεσίας για τις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών του, αλλά και ένα υποβρύχιο που έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί σε βάθος μέχρι εκατό μέτρα.

Τα 2.700 τετραγωνικά μέτρα του εσωτερικού χώρου (από τα 4.500 τετραγωνικά μέτρα που είναι συνολικά οι χώροι του υπερπολυτελούς γιοτ) καταλαμβάνουν οι άρτια διακοσμημένες καμπίνες, τα σαλόνια και ο κινηματογράφος, όλα σχεδιασμένα από τον διάσημο και κορυφαίο στο είδος του Pascale Reymond.

Γράφει η  Ανδριάνα Σολδάτου Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here