Κρίσιμη θεωρείται αυτή η εβδομάδα αναφορικά με την αποκλιμάκωση από τη μετάλλαξη Όμικρον, με τους ειδικούς να περιμένουν το «αποτύπωμα» του ανοίγματος των σχολείων, ενώ παράλληλα θα κριθεί και το αν θα χαλαρώσουν τα μέτρα που λήγουν στο τέλος της εβδομάδας ή θα υπάρξει (νέα) παράταση.

«Να είμαστε αισιόδοξοι αλλά να μην χαλαρώσουμε τις επόμενες δύο εβδομάδες» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ειδικοί, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Οι ειδικοί εκπέμπουν αυτό το μήνυμα καθώς η πίεση στο Σύστημα Υγείας είναι μεγάλη, ενώ την ίδια ώρα δεν κυκλοφορεί μόνο η μετάλλαξη Όμικρον, αλλά έντονη είναι ακόμα η παρουσία της Δέλτα, η οποία δίνει τις βαριές νοσηλείες και τα υψηλά νούμερα θανάτων καθημερινά.

Η εβδομάδα που μόλις άρχισε θεωρείται σημαντική αναφορικά με τη χαλάρωση (ή όχι) των μέτρων, με τους ειδικούς να περιμένουν να δουν αν υπάρχει κάποιο «αποτύπωμα» από το άνοιγμα των σχολείων, ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα θα καθορίσουν το αν θα έρθει η χαλάρωση στο τέλος της εβδομάδας όπου λήγουν και τα μέτρα στην εστίαση.

Στην κυβέρνηση ελπίζουν τα περιοριστικά μέτρα στη διασκέδαση να έχουν αρθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου, με πρώτη πιθανή ημερομηνία την 23η του μήνα, ενώ το μέτρο που θα αρθεί πιθανότατα πρώτο θα είναι η μουσική.

Παράλληλα, εξετάζεται η πιθανότητα να μπαίνουν περισσότεροι φίλαθλοι στα γήπεδα από τις 24 Ιανουαρίου, εφόσον η εικόνα παραμείνει σταθερή και αυτή την εβδομάδα, όμως και πάλι πρακτικά το 20-30% που εξετάζεται δεν θα αλλάξει πολύ τις εικόνες των άδειων κερκίδων.

Με ορίζοντα Πάσχα «η επιστροφή στην κανονικότητα»

Πλεόν, άνοιξε η κουβέντα για το πώς θα κάνουμε Πάσχα με τους ειδικούς να τονίζουν πως μέχρι τότε θα έχει επιστρέψει η κανονικότητα.

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την αισιοδοξία της πως Πάσχα θα κάνουμε κανονικά φέτος στα χωριά, όμως τις Απόκριες θα φοράμε ακόμα τις μάσκες.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα επισήμανε πως την Άνοιξη τα πράγματα θα είναι καλύτερα, όμως ακόμη πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί οι εισαγωγές ακόμη στα νοσοκομεία είναι πολλές. 

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, τόνισε πως δεν έχει εξαφανιστεί τελείως, καθώς καθημερινά υπάρχει ένας αριθμός κρουσμάτων και νοσηλειών με αυτή τη μετάλλαξη.

«Πιστεύω πως θα κάνουμε κανονικά Πάσχα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να μην έχουμε περισσότερα προβλήματα».

Τέλος, όσον αφορά τα σχολεία, επισήμανε πως δεν φαίνεται να έχουμε περισσότερα κρούσματα επειδή το τακτικό testing βοηθά και έτσι ελέγχεται όλη η οικογένεια.

πηγή: dikaiologitika.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here