Το 80% των σπιτιών στο Αρκαλοχώρι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές λέει η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Χρυσούλα Γκεγκέρογλου – Επτά άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε δομές υγείας

Με τον φόβο ενός μεγάλου μετασεισμού ακόμα και της τάξεως των 5,5 Ρίχτερ ζουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου, που σύμφωνα με την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Χρυσούλα Μαθιανάκη Γκεγκέρογλου, το 80% των σπιτιών τους έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Όπως αναφέρει  η κυρία Γκεγκέρογλου όλοι οι κάτοικοι της κωμόπολης καλούνται να παραμένουν ψύχραιμοι και μακριά από τα σπίτια τους. Ήδη στην περιοχή έχει στηθεί το πρώτο κέντρο φιλοξενίας σεισμοπλήκτων στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου:«Η κατάσταση είναι άσχημη διότι πέρα από το ψυχολογικό όλων, είναι και αυτό που πρέπει ν αντιμετωπίσουμε αυτή την στιγμή με τα γκρεμισμένα σπίτια και κάθε είδους καταστροφή. Ο κόσμος ανησυχεί και φοβάται γιατί αν όχι όλα αλλά τα περισσότερα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Ήδη στήνεται ο πρώτος χώρος ώστε να μείνουν προσωρινά οι σεισμόπληκτοι στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου. Έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ κοντά μας είναι κι όλοι οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης όλοι».

arkaloxori2

Σύμφωνα με την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητα το 80% των σπιτιών στο Αρκαλοχώρι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές: «Ήμουν στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν τρομακτικό αυτό που ζήσαμε. Ευτυχώς που ήταν πρωί και δεν ήταν νύχτα, να βρισκόταν όλος ο κόσμος μέσα στα σπίτια του. Τότε τα πράγματα θα ήταν σίγουρα χειρότερα. Δυστυχώς το 80% των σπιτιών στο Αρκαλοχώρι είναι κατεστραμμένα και μιλάμε για έναν τόπο 4.800 κατοίκους. Το δικό μου σπίτι αν και καινούργιο είναι ακατοίκητο αυτή την στιγμή. Αν κάνει μετασεισμούς που λένε οι ειδικοί της τάξεως των 5,5 τότε ότι είναι μισογκρεμισμένο θα καταστραφεί ολόκληρο. Ψυχραιμία και ο κόσμος να μην πάει στα σπίτια του».

arkaloxori3

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν και οι ηλικιωμένοι γονείς της κυρίας Γκεγκέρογλου, ωστόσο εκείνη ξεκαθαρίζει πως έπεσε «θύμα» fake news: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά κάποιοι διακινούν χωρίς να διασταυρώσουν τις πληροφορίες fake news. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι οι γονείς μου εγκλωβίστηκαν μέσα στο σπίτι μας. Αυτό που είπα είναι πως οι γονείς μου είναι μεγάλοι σε ηλικία και πάω να τους βγάλω από το σπίτι. Ντροπή τέτοιες ώρες να λέγονται τέτοια πράγματα, όταν άλλοι εγκλωβίστηκαν πραγματικά μέσα στα χαλάσματα».

Επτά άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε δομές υγείας

Σύμφωνα με το διαχειριστικό σύστημα του ΕΚΑΒ, ένας άνδρας 55 ετών πολυτραυματίας κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί με ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Καστελίου στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο. Ομοίως μια 59χρονη γυναίκα με ορθοπεδικά τραύματα μεταφέρθηκε από το Αρκαλοχώρι στο ίδιο νοσοκομείο.

Με θλαστικά τραύματα επίσης από το Αρκαλοχώρι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο ένας 59χρονος άνδρας στο «Βενιζέλειο», όπως επίσης μια 45χρονη γυναίκα και ένας 47χρονος άνδρας που τραυματίστηκαν ελαφρά τραύματα στο κεφάλι από πτώση βράχων ενώ βρίσκονταν στο όχημα τους.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφεραν προς το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου έναν 91χρονο άνδρα από τα Ρουσοχώρια και τέλος με ιδιωτικό ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο ίδιο ΚΥ ένας άνδρας 85 ετών με ορθοπεδικά τραύματα.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι το ΕΚΑΒ παρέλαβε νεκρό 64χρονο άνδρα από την εκκλησία του Αρκαλοχωρίου και τον παρέδωσε στο τοπικό ΚΥ.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται από το πρωί όλοι οι υγειονομικοί σχηματισμοί του ΕΚΑΒ Κρήτης, κατ’ εντολή του προέδρου κύριου Νίκου Παπαευσταθίου.


arkalochwri_kriti5
arkalochwri_kriti4
arkalochwri_kriti3
arkalochwri_kriti2

πηγή:protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here