Σε μια σημαντική δωρεά για το Νοσοκομείο προχώρησε η εταιρία Ναυπηγοπλαστική ΑΕΒΕ, που δραστηριοποιείται στην Πρέβεζα.

Πρόκειται για έναν φορητό έγχρωμο υπερηχοτομογράφο Sonoscape x3, αναγκαίο για την αναισθησιολογική κλινική και όχι μόνο.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου πραγματοποίησε σήμερα εκδήλωση παρουσίασης του μηχανήματος εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχαριστίες προς την εταιρία η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Ηλία Τέφα.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, Μιλτιάδης Παππάς, ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για να «τιμήσουμε δύο ανθρώπους που δείχνουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία αλλά και την αναγνώριση του ρόλου του Νοσοκομείου της πόλης μας» όπως είπε.

Αναφέρθηκε στις δύσκολες εποχές που διανύουμε τονίζοντας πως το θέμα της υγείας έχει αναφορά σε όλους τους πολίτες της πόλης. Εξέφρασε την πεποίθηση «πως η εστίαση όλων σε αυτό, θα πρέπει να έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Και αυτή την ιδιαίτερη ευαισθησία την δείχνουν οι σημερινοί δωρητές».

«Πιστεύω να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και γι άλλους συμπολίτες μας» κατέληξε ο κ. Παππάς, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες του.

Ο Αναισθησιολόγος Εμμανουήλ Αγγελάκης, παίρνοντας τον λόγο, περίγραψε το πόσο σημαντικό είναι το μηχάνημα για το νοσοκομείο αλλά και στον τομέα της αναισθησιολογίας.

«Σήμερα έχουμε την χαρά να έχουμε τον φορητό υπέρηχο που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζητούσαμε στην κλινική. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και στην αναισθησιολογική αλλά και σε όλο το νοσοκομείο» είπε ο κ. Αγγελάκης υπογραμμίζοντας πως θα βοηθήσει και άλλες ειδικότητες.

Όπως είπε «δίνει την δυνατότητα να έχουμε καλύτερη και ποιοτικότερη αναισθησία μιας και έχουμε μεγαλύτερο εύρος περιοχικής αναισθησίας χρησιμοποιώντας τον υπέρηχο» ενώ τόνισε πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δυσκολότερους ασθενείς και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Όπως τονίστηκε, οι δυνατότητες του μηχανήματος μπορούν να επεκταθούν με την προσθήκη επιπλέον κεφαλών.

Ο κ. Λέκκας, Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, εξέφρασε και από πλευράς του τις ευχαριστίες προς τους δωρητές, επισημαίνοντας και ο ίδιος το πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο μηχάνημα στην αναισθησιολογική λύνοντας τα χέρια των αναισθησιολόγων και κατ επέκταση έχει λύσει τα χέρια των χειρούργων.

Ο Ηλίας Τέφας, εκπροσωπώντας την Ναυπηγοπλαστική ΑΕΒΕ, απευθυνόμενος προς τους γιατρούς είπε: «Θεωρώ υποχρέωση [την δωρεά] και αυτό που μ ενδιαφέρει είναι ότι το μηχάνημα αυτό σας βοηθάει γιατί την μεγάλη προσπάθεια την κάνετε εσείς. Και όταν ξέρουμε στην περιοχή μας ότι το νοσοκομείο μας προσπαθεί με πολλές δυσκολίες να σταθεί, αυτό οφείλεται σε εσάς. Εάν εμείς μπορούμε και συμβάλλουμε έστω και πολύ λίγο, χαρά μας είναι να το κάνουμε» είπε ο κ. Τέφας προσθέτοντας πως «Εμείς προσπαθούμε σαν εταιρία εδώ στην πόλη να συμβάλλουμε με ότι μπορούμε κατά το δυνατόν, στο πολύτιμο αυτό θέμα της υγείας. Εύχομαι να σας βοηθήσει και να βοηθήσει τον συνάνθρωπο μας».

Ακολούθησε ένας μικρός διάλογος στον οποίο τονίστηκε η σημαντικότητα της παροχής υγείας σε μια περιοχή όπως η Πρέβεζα που θεωρείται μια τουριστική πόλη καθώς και οι υποδομές που πρέπει να υπάρχουν.

Κλείνοντας ο κ. Τέφας χαρακτήρισε ήρωες τους γιατρούς στην προσπάθεια που γίνεται στο Νοσοκομείο, προσθέτοντας πως αυτός και η εταιρία του θα είναι παρόντες όπου μπορούν να συμβάλλουν στα κοινά της πόλης.

Πηγη : pame preveza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here