Ο Σκορπιός αλλάζει και γίνεται τουριστικός “παράδεισος” για όσους… μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να αρχίσουν οι εργασίες προκειμένου να μετατραπεί το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση σε τουριστικό παράδεισο.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων που προβλέπει την έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας» στη νήσο Σκορπιός (ΦΕΚ 870 Δ’ / 31.12.2020), προϋπολογισμού 165 εκατ. ευρώ, απ’ όπου θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 130 νέες θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του. Την απόφαση συνυπογράφουν τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού.

Πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο που θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια και αφορά στην δημιουργία σύγχρονων πολυτελών τουριστικών υποδομών σε έκταση 161 στρεμμάτων στη νήσο Σκορπιός. Η επένδυση περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – το κύριο τουριστικό συγκρότημα, κέντρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων, φάρμα, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με εξαιρετικά ταχείς διαδικασίες προχώρησε στην έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου για τον Σκορπιό. Ένα έργο εμβληματικής σημασίας, το οποίο επίσης για αρκετό καιρό παρέμεινε στα συρτάρια και τώρα προχωρά για να δώσει στη χώρα μας θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία. Στηρίζουμε απόλυτα την επένδυση αυτή και με αγωνία περιμένουμε να την δούμε να υλοποιείται και να απολαμβάνει ο ελληνικός λαός».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης τόνισε: «Η μεγάλη αυτή τουριστική επένδυση στο νησί του Σκορπιού αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο με σεβασμό προς το περιβάλλον. Μια στρατηγική επένδυση που θα μετατρέψει το νησί σε προορισμό αναψυχής και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία του. Η Πολιτεία παραμένει αρωγός στις επενδύσεις που συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας και της χώρας συνολικά».

Τι θα αλλάξει στον Σκορπιό

Σύμφωνα με τα πλάνα της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, στον Σκορπιό θα δημιουργηθεί πολυτελής τουριστική μονάδα, VIP Exclusive Club, όπως αναγράφεται στα επίσημα χαρτιά το επενδυτικό σχέδιο.  Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι επενδύσεις θα ολοκληρωθούν το 2024.

Το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, που «αγάπησε» η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα Σαρτορί, κόρη του μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, φιλοδοξεί να μετατραπεί σε έναν επίγειο παράδεισο για λίγους. Το έργο «κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στη νήσο του Σκορπιού» που υπογράφουν καταξιωμένοι μηχανικοί και αρχιτέκτονες περιλαμβάνει εννέα κτιριακές ενότητες, ενώ θα διατηρηθεί η ροζ βίλα της Χριστίνας Ωνάση, η οποία θα ανακαινιστεί, ώστε να μετατραπεί σε πολυτελές τουριστικό κατάλυμα.

Πρόβλεψη υπάρχει και για ελικοδρόμιο, καθώς το κατάλυμα απευθύνεται σε πελάτες με υψηλά βαλάντια.

Εκτός από πισίνες, αμφιθέατρο κέντρο ευεξίας, εστιατόρια κι άλλους χώρους που διαθέτουν ξενοδοχειακές μονάδες πολλών αστέρων, στο Σκορπιό προβλέπεται επίσης η ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του τουριστικού καταλύματος, καθώς και η δημιουργία υποδομών φιλοξενίας αλόγων αλλά και μικρών κατοικίδιων ζώων.

Πηγή:newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here