Στα μέσα Ιουνίου πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ο «Κλεισθένης 1».

Αυτό τόνισε μιλώντας στον ρ/σ 247 ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr.

Απαντώντας σε ερώτημα σε σχέση με τις αντιδράσεις για την απλή αναλογική υποστήριξε ότι αυτές παρατηρούνται κυρίως σε επίπεδο δημάρχων και όχι δημοτικών συμβούλων.

Ωστόσο, η ΚΕΔΕ, που συναντάται με τον υΠΕΣ αύριο, υποστηρίζει ότι το 92% των δημοτικών συμβουλίων έχει ταχθεί όχι μόνο κατά της απλής αναλογικής αλλά και συνολικά κατά του «Κλεισθένη 1».

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι θεωρεί ως «πολύ πιθανό» να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019 οι εθνικές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, απορρίπτοντας στην ουσία το σενάριο του Μαΐου (σ.σ. ταυτόχρονα εθνικές και ευρωεκλογές): «Η θεσμοθέτηση της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών κάθε τέσσερα χρόνια τον Οκτώβριο είναι κάτι μόνιμο», τόνισε, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ πιθανό» να συμπέσουν αυτή τη φορά με τις εθνικές εκλογές, καθώς η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

Τέλος, για το άνοιγμα του πρωθυπουργού στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τόνισε ότι δεν αποτελεί ένα γενικότερο άνοιγμα στην κεντροαριστερά, προσθέτοντας ότι είναι κάτι διαφορετικό οι συμμαχίες στην Αυτοδιοικητικές που έχουν ως επίκεντρο τοπικά προβλήματα από τις εθνικές εκλογές. Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή το ΚΙΝΑλ μετεωρίζεται ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here