Άγνωστη είναι πλέον η τύχη της τουριστικής επένδυσης ύψους 160 εκατ. ευρώ. Τι λέει στο Έθνος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας

 

Ο Ριμπολόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από την γενική εισαγγελία του Μονακό για «διαφθορά», «αθέμιτη άσκηση επιρροής», «ενεργητική και παθητική» και «συνέργεια» στα αδικήματα αυτά.

«Οι εξελίξεις ρίχνουν μια σκιά γύρω από το πρότζεκτ. Ευχόμαστε τα οποία προβλήματα αντιμετωπίζει ο κ. Ριμπολόβλεφ να μην επηρεάσουν την επένδυση η οποία διαθέτει πλέον και όλες τις άδειες» είπε στο Έθνος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας Μανώλης Θέρμος. Σύμφωνα με τον ίδιο και μόνο η ανακαίνιση του Σκορπιού από τον κ. Ριμπολόβλεφ έχει κάνει την Λευκάδα πόλο έλξης για τους τουρίστες.

«Η φήμη του νησιού έχει εκτοξευθεί.  Η εμπλοκή του Ρώσου μεγιστάνα έχει προσδώσει σε ολόκληρο το νησί σημαντική προστιθέμενη αξία. Η παρουσία του στην περιοχή θα τραβήξει και άλλους VIP και Celebrities οι οποίοι μπορεί να επενδύσουν και αυτοί στο μέλλον» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής.

Αυτή την περίοδο, στο νησί του Σκορπιού εργάζονται περισσότερα από 50 άτομα, που στην πλειονότητά τους προέρχονται από τη Λευκάδα.

Περισσότερο καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης. «Οι επενδύσεις τρέχουν ανεξάρτητα από τα ζητήματα που ανακύπτουν στους ανθρώπους. Προφανώς και αν πραγματοποιηθεί η επένδυση στο Σκορπιό θα διαφημιστεί και η Λευκάδα» είπε στο Έθνος  o κ. Σκιαδαρέσης.

Το επενδυτικό σχέδιο του Ριμπολόβλεφ προβλέπει να κατασκευαστούν 12 νέες βίλες σε τρία διαφορετικά σημεία, θα γίνει ανακαίνιση της ανατολικής και της νότιας παραλιακής κατοικίας, θα εκσυγχρονιστούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως τα γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου, θα δημιουργηθούν νέοι παιδότοποι και χώροι περιήγησης, θα γίνει ανάπλαση της περιοχής της φάρμας και θα αναβαθμιστούν όλες οι υποδομές.

Στα σχέδια της τουριστικής επένδυσης προβλέπεται η επέκταση της μαρίνας ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των μεγάλων σκαφών που θα φτάνουν στον Σκορπιό.

Συνελήφθη στο Μονακό

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ από τις Αρχές του Πριγκιπάτου του Μονακό.

Ο πρόεδρος της AS Monaco και ιδιοκτήτης του Σκορπιού κατόπιν αιτήματος Μονεγάσκου δικαστή, λίγες ώρες μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, κρατείται από την τοπική αστυνομία.

Ο Ρώσος μεγιστάνας κατηγορείται για υποθέσεις διαφθοράς και σύμφωνα με γαλλικά μέσα, οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στην εντυπωσιακή βίλα του στο Μονακό, ενώ πρόκειται να λάβουν χώρα και άλλες έρευνες.

«Οι επενδύσεις τρέχουν ανεξάρτητα από τα ζητήματα που ανακύπτουν στους ανθρώπους. Προφανώς και αν πραγματοποιηθεί η επένδυση στο Σκορπιό θα διαφημιστεί και η Λευκάδα»

Οπως αποκαλύπτει η «Monde», βρέθηκε ένα DVD με πλούσιο περιεχόμενο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Αρχές κι εκατοντάδες μηνύματα που είχε στείλει μέσω κινητού τηλεφώνου ο Ρώσος μεγιστάνας με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ κι άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα «μυστικό» κέντρο που δρούσε υπέρ του Ριμπολόβλεφ.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, λίγες ημέρες αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, μετά τις αποκαλύψεις της γαλλικής εφημερίδας.

Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο Ριμπολόβλεφ φέρεται να είχε τύχει «ευνοϊκής μεταχείρισης» από τις δικαστικές Αρχές του Μονακό και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, Φιλίπ Ναρμινό, την περίοδο που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη για υπόθεση απάτης με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ.

Ο δικηγόρος του Ρώσου επιχειρηματία υποστηρίζει, πάντως, ότι ο πελάτης του εκλήθη από τις Αρχές απλώς για να καταθέσει τη δική του άποψη για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπεράσπιση του Ριμπολόβλεφ δεν θα δυσκολευτεί να δείξει «ότι ο κ. Ιβ Μπουβιέ, ο οποίος κατηγορείται για μεγάλη απάτη είχε και εξακολουθεί να έχει ευνοϊκή μεταχείριση από τα δικαστικά όργανα του Μονακό».

Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ

Το προφίλ του Ριμπολόβλεφ

Πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την ιατρική του καριέρα και να ρισκάρει στον επιχειρηματικό χώρο, όπου μαζί με τον πατέρα του ίδρυσε μια εταιρεία με το όνομα Magnetics, η οποία ασχολείτο με τη μαγνητική θεραπεία (σ.σ.: μια μέθοδο θεραπείας βασισμένη στη χρήση μαγνητικών πεδίων, που αναπτύχθηκε από τον πατέρα του Ριμπολόβλεφ, καθηγητή ιατρικής, Ευγκένι Ριμπολόβλεφ).

Η περιουσία του Ριμπολόβλεφ σταδιακά μεγάλωνε ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος διεύρυνε τα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα.

Ο 51χρονος Ρώσος, νούμερο 242 στην παγκόσμια κατάταξη με τους δισεκατομμυριούχους του περιοδικού «Forbes» για το 2018, με μια προσωπική περιουσία που προσεγγίζει τα 7 δισ., είναι περισσότερο γνωστός στην Ελλάδα ως ο άνθρωπος που αγόρασε το 2013 τον θρυλικό Σκορπιό, ένα νησί ταυτισμένο με το όνομα και την κληρονομιά του Αριστοτέλη Ωνάση.

Μάλιστα, ο 51χρονος Ρώσος μεγιστάνας έμελλε να προχωρήσει πρόσφατα και σε μια επένδυση ύψους 160-180 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την τουριστική ανάπλαση του συγκεκριμένου νησιού, το οποίο φιλοδοξεί να μετατρέψει εκ νέου σε σημείο αναφοράς για το διεθνές τζετ σετ.

Οι σχετικές εργασίες βρίσκονται επί του παρόντος σε πλήρη εξέλιξη.

Πώς απέκτησε τον θρυλικό Σκορπιό του Ωνάση

Τον Απρίλιο του 2013, η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα αναδείχθηκε αγοραστής του νησιού του Ωνάση, το οποίο πούλησε η Αθηνά Ωνάση – Ρουσέλ. Η πώληση ολοκληρώθηκε για το ποσό των 100 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών.

Οπως αναφέρθηκε από το Reuters, καθώς και από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μια εταιρεία που αποτελεί μέρος καταπιστεύματος προς όφελος της Εκατερίνας Ριμπολόβλεβα, ολοκλήρωσε την αγορά ομάδας εταιρειών που ανήκουν στην Αθηνά Ωνάση Ρουσέλ.

Το σχέδιό του για τον Σκορπιό

Ο Ρώσος κροίσος σχεδιάζει την ανοικοδόμηση επαύλεων στο νησί, ένα έργο ύψους 160.000.000-180.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει την ανέγερση 20-22 πολυτελών μονοκατοικιών, εμβαδού 500 έως 1.200 τμ η καθεμία, καθώς και άλλες συνοδευτικές εγκαταστάσεις, όπως spa, εστιατόρια και μαρίνα.

Ακόμα έχει σχεδιαστεί η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως γήπεδα γκολφ, τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

πηγη : ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here