Πριν από λίγο αφίχθη στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της πόλης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός νωρίτερα επισκέφθηκε το Μεσολόγγι και το campus του πρώην ΤΕΙ ενώ συνοδεύεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου, την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, ακαδημαϊκούς, στελέχη του υπουργείου κλπ.

Η επίσκεψη του σχετίζεται με τον προγραμματισμό για την λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη.

Σε δηλώσεις του πριν την αρχή της σύσκεψης ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «μπαίνει τέλος στην ακαταστασία που υπήρχε στο Αγρίνιο»με την Αιτωλοακαρνανια να αποκτά κάτι που τόσο ήθελε: Μια Γεωπονική Σχολή με έξι συνολικά Τμήματα.

Ο κ. Γαβρόγλου στις δηλώσεις του δεν ήταν σαφής σχετικά με το μέλλον των δυο Τμημάτων που ανήκουν σε άλλες Σχολές (ΔΠΦΠ που μετονομάζεται σε Μηχανικών Περιβάλλοντος και ΔΠΠΝΤ που μετεξελίσσεται σε Ιστορίας-Αρχαιολογίας), έκανε γνωστό όμως πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η στελέχωση των νέων Τμημάτων με καθηγητές και συμβασιούχους.

Για τις κτιριακές υποδομές είπε πως maximum σε δυο χρόνια η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί και «θα είναι ανάλογη όπως σε άλλες πόλεις της Ελλάδας», ενώ μίλησε για ποσά που έχουν εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου και αναφέρθηκε στο μακροπρόθεσμο πενταετές πρόγραμμα του υπουργείου σχετικά με τις υποδομές στην φοιτητική μέριμνα.

Στη συνέχεια ο υπουργός θα μεταβεί στα Ιωάννινα όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα το «Μέλλον της Δημόσιας Εκπαίδευσης».

Πηγη: agriniopress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here