Στο εργοστάσιο της «ΚΝΑΟΥΦ» περιόδευσε την Παρασκευή 25 Μάη κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος.

Ο Ν. Μωραΐτης στα πλαίσια της περιοδείας συνομίλησε με τους εργαζόμενους και μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών έχουν βιώσει στα χρόνια της κρίσης τον εφιάλτη της ανεργίας, το σύνολο των αντιδραστικών αλλαγών στα εργασιακά, στις Συλλογικές Συμβάσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες εξασφάλισαν στο κεφάλαιο το αντεργατικό οπλοστάσιο για να τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα.

Ξεκαθάρισε ότι οι αντιλαϊκοί νόμοι όχι μόνο δεν πρόκειται να καταργηθούν, αλλά θα παραμείνουν και θα ενισχύονται, από τη σημερινή και τις επόμενες κυβερνήσεις, προκειμένου να διασφαλίζεται το «φιλικό επενδυτικό περιβάλλον».

«Αυτό το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον είναι εχθρικό για μας, είναι εχθρικό για τους εργαζόμενους». Παράλληλα τόνισε, ότι πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία, η συζήτηση για τα προβλήματά τους, η διαμόρφωση αιτημάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Συνέδεσε τα παραπάνω και με τη μάχη της πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 30 Μάη, επισημαίνοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι να διαδηλώσουν με σημαία τις δικές τους ανάγκες και όχι στηρίζοντας τις αξιώσεις των εργοδοτών.

Κλείνοντας τόνισε:

Η μόνη προοπτική για το λαό είναι να βάλουν στην άκρη όλα τα κόμματα που υπηρετούν αυτόν το δρόμο ανάπτυξης, που στηρίζουν το κεφάλαιο, την ΕΕ και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες ανατροπές στην οικονομία και την εξουσία προς όφελος των εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here