Φτιάξτε finger food με ψαρονέφρι, πιπεριές και γλυκόξινη σάλτσα για ένα τέλειο ορεκτικό

Σίγουρα όλοι θα ενθουσιαστούν με την σπιτική αλλά τόσο δημιουργική «gourmet» συνταγή του χοιρινού και να είστε σίγουροι ότι όλοι θα σας την ξαναζητήσουν!

Για τη γέμιση

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. τσένταρ, σε φέτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 10-15 λεπτά για να μαλακώσουν.
  • Απλώνουμε τις φέτες τσένταρ πάνω από τις πιπεριές και αφήνουμε να λιώσει. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε στην άκρη.

Για τη μαρινάδα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κρέμα βαλσάμικο με σύκο, το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε πλάγιες λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε μέσα στη μαρινάδα. Ιδανικά βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε μέσα τα φιλέτα αφαιρώντας την περιττή μαρινάδα. Αφήνουμε το μπολ με τη μαρινάδα στην άκρη.
  • Σοτάρουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με τη μαρινάδα και βράζουμε 1-2 λεπτά για να γλασάρουν. Αφαιρούμε μόνο τα φιλέτα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι με τη μαρινάδα για να καραμελώσει καλά και μεταφέρουμε σε μπολ.
  • Μοιράζουμε τις πιπεριές πάνω από κάθε φιλέτο, τυλίγουμε και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα, σουσάμι, κόλιανδρο, γουακαμόλε, γλυκόξινη σάλτσα και γιαούρτι ή sour cream.

πηγή :  akispetretzikis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here