Τα περισσότερα ξενοδοχεία της χώρας, σε ποσοστό 80%, θα κάνουν πρεμιέρα για τη νέα τουριστική σεζόν την Πρωτομαγιά, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσσιος, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το υπόλοιπο 20% των ξενοδοχείων θα εκκινήσουν στις 15 Μαΐου.

Στη νησιωτική Ελλάδα και στην Κρήτη, από 25 Απριλίου, οι ξενοδοχειακές μονάδες θα υποδέχονται τους πρώτους επισκέπτες, ενώ σε ό,τι αφορά την Βόρεια Ελλάδα το 70% των τουριστικών μονάδων κάνει «ποδαρικό» 25 Απριλίου και το υπόλοιπο 30% στα μέσα Μαΐου. Σχετικά με τις πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων, ο κ. Τάσσιος σημειώνει ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

Τουριστική κίνηση δύο ταχυτήτων στα ξενοδοχεία για τις ημέρες του Πάσχα

Εστιάζοντας στην τουριστική κίνηση των εορταστικών ημερών, η ΠΟΞ σημειώνει ότι η πασχαλινή κίνηση στα ξενοδοχεία της χώρας παρουσιάζει… διπλή εικόνα. Σε σχέση με πέρυσι, παρατηρείται μικρή βελτίωση του αριθμού των προκρατήσεων σε δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς. Σε άλλες περιοχές, όμως, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, η πληρότητα δεν είναι η αναμενόμενη, με τους ξενοδόχους να ελπίζουν σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Έλληνες εκδρομείς που εμφανίζονται για την ώρα επιφυλακτικοί εξαιτίας των άστατων καιρικών συνθηκών.

Στο σχετικό, αναλυτικό ρεπορτάζ, που δημοσιεύεται στην»Καθημερνή», γίνεται αναφορά στην εικόνα που παρουσιάζουν οι προορισμοί του Πάσχα και ειδικότερα:

Πελοπόννησος και Αιτωλοακαρνανία

Το Ναύπλιο, η Μονεμβάσια, η Μάνη, η Μεσσηνία και η Ναύπακτος αποτελούν τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία για τις ημέρες του Πάσχα, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων των ξενοδόχων, οι κρατήσεις ξεκινούν από το 70% και φθάνουν μάλιστα ακόμα και το 95%.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ακολουθεί η Πρωτομαγιά, ενισχύει ακόμα περισσότερο την επισκεψιμότητα.

Μέχρι το 95% η πληρότητα στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως λέει ο Χρήστος Κωστακόπουλος, εκ μέρους της ένωσης ξενοδόχων, η πληρότητα το τριήμερο φθάνει στο 90% με 95% σε όλες σχεδόν της περιοχές, όπως το Μεσολόγγι, το Θέρμο, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία και την Βόνιτσα, ενώ στην Ναύπακτο η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Τέλος, όπως σημειώνει ο Χρήστος Κωστακόπουλος, το Πάσχα, σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα, η κίνηση στην Αιτωλοακαρνανία είναι πάντα πολύ καλή.

πηγη: agriniopress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here