Θέμα : « Να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό η ορθοπεδική κλινική  και να μονιμοποιηθούν  όλοι οι συμβασιούχοι γιατροί του νοσοκομείου».

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ορθοπεδικής κλινικής, του χειρουργείου,  του τμήματος επειγόντων  και του τακτικού ορθοπεδικού ιατρείου προκαλεί η έλλειψη ορθοπεδικών ιατρών.

Η κάλυψη όλων αυτών των τμημάτων γίνεται από ένα μόνιμο ορθοπεδικό και δύο επικουρικούς-συμβασιούχους .  Η μια επικουρική γιατρός προσλήφθηκε για να στελεχώσει τα ΤΕΠ του νοσοκομείου με αποτέλεσμα τα χειρουργεία να λειτουργούν μονίμως με δύο ορθοπεδικούς και πολλές φορές κατά τη διάρκεια των χειρουργείων να  μην υπάρχει κάλυψη στα ΤΕΠ από ορθοπεδικό γιατρό με ότι  συνεπάγεται .

Η μετακίνηση  ενός ακόμη επικουρικού ορθοπεδικού  εδώ και οχτώ  μήνες στο Γ.Ν. Μεσολογγίου επιδείνωσε την ήδη οριακή λειτουργία  καθώς επίσης  και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικευόμενοςιατρός στο  χειρουργικό τομέα του  νοσοκομείου που θα έδινε μία ανάσα στους συναδέλφους ιατρούς.

Στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου που είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές και διευρυμένες ανάγκες προβλέπονται τρεις μόνιμες θέσεις ιατρών ορθοπεδικών με τις δύο να παραμένουν ακάλυπτες.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι ιατροί να υποχρεώνονται σε μεγάλο αριθμό  εξαντλητικών  εφημεριών έως και δέκα  το μήνα,που   σε ορισμένες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου φτάνουν ακόμη και τις δεκαπέντε,να μην μπορούν να πάρουν τα ρεπό που δικαιούνται μετά από ενεργή εφημερία καθώς και  την άδεια τους για να ξεκουραστούν.

Αρκετές μάλιστα  εφημερίες,πραγματοποιούνται σε καθεστώς ετοιμότητας, και όχι ως ενεργείς όπως επιτάσσουν οι ανάγκες τις ορθοπεδικής κλινικής και των νοσηλευόμενων ασθενών κάτι που συμβαίνει και στις άλλες κλινικές  του  νοσοκομείου, ενός νοσοκομείου που εφημερεύει κάθε μέρα με έναν γιατρό ανά ειδικότητα.

Χαρακτηριστικό   της τεράστιας έλλειψης σε ιατρικό προσωπικό είναι το γεγονός ότι  παραμένουν κενές  πάνω το 70% των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου.

Η χρόνια πολιτική της εμπορευματοποίησης, της υποστελέχωσης και των περικοπών  έχει οδηγήσει τα  δημόσια νοσοκομεία να βαρυγκωμούν κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις  και η κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να υλοποιεί τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την υγεία,  του κόστους- οφέλους, όπου ανεπίτρεπτο «έξοδο» αποτελούν  οι ανάγκες του λαού μας για υπηρεσίες υγείας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Την μονιμοποίηση όλων των επικουρικών ιατρών του νοσοκομείου αλλά και όλων των συμβασιούχων μιας και καλύπτουν επιτακτικές πάγιες ανάγκες.
  • Την άμεση έκδοση προκήρυξης με κατεπείγουσες διαδικασίες για την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου.
  • Την ολοκλήρωση επιτέλους, την προκήρυξης του Φεβρουάριου του 2020,   των 12 γιατρών για το νοσοκομείο Λευκάδας.
  • Την επιστροφή του επικουρικού ορθοπεδικού στο νοσοκομείο ή αν συντρέχουν κοινωνικοί λόγοι την άμεση αντικατάστασή του.
  • Να σταματήσει το απαράδεκτο και επικίνδυνο καθεστώς των εφημεριών ετοιμότητας και των μετακινήσεων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο  που δεν επιλύουν τα προβλήματα αλλά τα μπαλώνουν προσωρινά  δημιουργώντας κενά αλλού.

 Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                     Η Γ. Γραμματέας

Βεργίνης Χρήστος                                                                           Κρικώνη Λαμπρινη

πηγή:lefkadatoday

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here