Στο Υπερταμείο περνούν με απόφαση των δικαστηρίων σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Ελάχιστες πλέον οι ελπίδες ν΄ανατραπεί η απόφαση στο ΣΤΕ

Τα Ιχθυοτροφεία Λευκάδας- αποτελούνται από δύο ιχθυοτροφεία

Το μεγάλο ιβάρι ή Αυλαίμων που είναι νεότερο και το μικρό ιβάρι (Παλιώνι). Τα αλιεύματα αυτών είναι κέφαλοι, μουξινάρια, γάστροι, μαυράκια και μαυρακούνια.

Από τους κέφαλους (μπάφες) παίρνουμε και το αυγό που μετά από επεξεργασία γίνεται αυγοτάραχο. Τσιπούρες, λαυράκια, σάλπες, σαργοί, σαργομύτες, κουτσομούρες, γλώσσες, σπάροι, γαρίδες , χέλια μουρμούρες και κάποια άλλα είδη σε μικροποσότητες.

Στα ιχθυοτροφεία είναι συνιδιοκτήτης και ο δήμος Μεγανησίου με ποσοστό 6%.

Τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση ήταν ζημιογόνα με ευθύνη των εκάστοτε δημοτικών αρχών, οι οποίες στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν την παραχώρηση τους σε ιδιώτες για παρόμοια ή άλλη χρήση.

Με την απόφαση 485/2016 το δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας αποφάσισε:

Τη μετατροπή της Λιμνοθάλασσας Παλαιό σε Ιχθυοτροφικό – Οικοτουριστικό Πάρκο και την εκμίσθωση του Αυλαίμωνα.

Η απόφαση σήμανε συναγερμό στην ΕΤΑΔ ΑΕ και μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας κινήθηκε ενάντια στα σχέδια του δήμου διεκδικώντας την ιδιοκτησία των ιχθυοτροφείων και τελικά όλα δείχνουν πως την κερδίζει.

Τα δημοτικά ιχθυοτροφεία της Λευκάδας , ιστορικά και μόνο μέχρι σήμερα θ΄ αναφέρονται στις επόμενες γενιές ως τέτοια. Η τύχη τους δεν είναι να συνεχίσουν την λειτουργία τους ούτε κάτω από νέα ιδιοκτησία. Τα σχέδια πάνε πολύ πίσω στο χρόνο και είναι συνδεδεμένα άρρηκτα με την κατασκευή της υποθαλάσσιας ζεύξης.

Μαρίνα megayacht θα γίνουν , αυτή είναι η μοίρα τους. Όσο για το περιβάλλον , έχουν ήδη εφευρεθεί οι λεγόμενες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εκεί να δείτε πόσο όμορφα θα δέσουν οι κορμοράνοι αναπαυόμενοι στις κεραίες από τα radar των πολυτελών σκαφών.

Τώρα για τις αποφάσεις των δημοτικών αρχών σε Λευκάδα και Μεγανήσι , καλύτερα να μην της σχολιάσω. Μου θυμίζουν εκείνο το παλιό καλό ανέκδοτο με το «ολίγον έγκυος». Ένα είναι σίγουρο , δεν μπορούν , δεν θέλουν ή αρνούνται ν΄ αντιδράσουν προσκωλυόμενοι στις καρέκλες.

Κρίμα, μεγάλο κρίμα !

Πηγή : meganisinews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here