Υπεγράφη στο Δημαρχείο Ακτίου-Βόνιτσας μεταξύ του Δήμου και της ανάδοχης εταιρίας η σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου της πόλης της Βόνιτσας και σύνδεση με το Ιστορικό Κέντρο της πόλης».
Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» το 2016. Πήρε προέγκριση δημοπράτησης στις 16-3-2018 και κατόπιν της διαγωνιστικής διαδικασίας συμβασιοποιήθηκε στις 5-9-2018. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «ΑΝΑΞ» με έκπτωση 44%.

Προϋπολογισμός : 620.000,00 € (με ΦΠΑ), με πηγή Χρηματοδότησης: Ε.Π. «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020».

Το έργο έχει στόχο την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης, τη βιώσιμη αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας του τρόπου ζωής των κατοίκων.

Παρεμβάσεις θα γίνουν στην πλατεία της νυχτερίδας, πλατεία Ανακτορίου στις οδούς Δελγιώργη – Γαβριλάκη, στους παράδρομους, στα σκαλοπάτια που οδηγούν προς το κάστρο και στην οδό Δημάρχου Σάννου.

Σκοπός του έργου είναι να αναμορφωθεί το σύνολο της πλατείας και να αλλάξει πρόσωπο, με τη στάθμευση να γίνεται σε προκαθορισμένα μόνο σημεία, ενώ θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου, στάσης πεζών. 

Δημιουργείται χώρος στάθμευσης ποδηλάτων, διαμορφώνεται ράμπα ΑΜΕΑ και κιόσκια –πέργκολες όπου διαμορφώνονται καθιστικά για τους κατοίκους και επισκέπτες. Η διαμόρφωση εμπλουτίζεται αισθητά και βιοκλιματικά με την βοήθεια στοιχείων νερού.

Τοποθέτηση ειδικών πινάκων ενημέρωσης για την πόλη, το ιστορικό κέντρο, το κάστρο και τον Αμβρακικό. Κέντρο ανακύκλωσης και θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα και κάδοι απορριμμάτων

πηγη Katounanews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΑΠΑΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ;
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here