Στην υπογραφή της άδειας λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ.) αστικών, μη επικίνδυνων, στερεών αποβλήτων, στην περιοχή Μονοδένδρι του Δήμου Αγρινίου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Στράτου, προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΝικόλαοςΜπαλαμπάνης. Ο Χ.Υ.Τ. εξυπηρετεί τη 2η Γεωγραφική Διαχειριστική Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και περιλαμβάνει τους Δήμους Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου.

«Η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και δη στην Αιτωλοακαρνανία, είναι πρωταρχικής σημασίας για αυτή την Περιφερειακή Αρχή» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η Περιφερειακή Αρχή σεβόμενη το θεσμικό πλαίσιο και τον Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων, χρηματοδοτεί και υλοποιεί δράσεις τόσο για την αναβάθμιση και λειτουργία των υφιστάμενων ΧΥΤ, όσο και δράσεις που αφορούν την ανακύκλωση, τη διαλογή στην πηγή, όπως επίσης την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Περιφέρειας».

Το έργο έχει σχεδιαστεί με ορίζοντα 20ετίας (7κύτταρα). Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2009, οπότε και ξεκίνησε η δοκιμαστική του λειτουργία (01/01/2010) διάρκειας ενός έτους και το Μάρτιο του 2012 άρχισε η κανονική λειτουργία του. Σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η 1η και η 2η φάση λειτουργίας του και έχει ξεκινήσει η απόθεση απορριμμάτων στο κύτταρο 3 (3η Φάση).

Υπεύθυνος για την παρακολούθηση της τήρησης των όρων της παρούσας απόφασης είναι ο φορέας λειτουργίας του έργου ο οποίος υποχρεούται να παρέχει στους εκπροσώπους της αρμόδιας αρχής κάθε αναγκαία βοήθεια για τη διενέργεια των επιθεωρήσεων της εγκατάστασης, τη δειγματοληψία και τη συλλογή στοιχείων που απαιτούνται για τους σκοπούς της παρούσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here