Υπεγράφη η σύμβαση το έργο “ ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΗ Δ. Ε. ΜΕΔΕΩΝΟΣ – ΟΔΟΣ ΑΠΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΕΩΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΡΥΦΟΥ προϋπολογισμού 470.000,00€.

Το αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση του αγροτικού δρόμου που συνδέει το Δασύλλιο της Κατούνας με τον επαρχιακό δρόμο του Τρύφου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεδεώνος του Δήμου Ακτιου – Βόνιτσας.

Ο εν΄ λόγω δρόμος έχει συνολικό μήκος 1.227,00 μέτρα περίπου, είναι χωματόδρομος και έχει μικρή διατομή.

Η βελτίωση συνίσταται, στην διαπλάτυνσή του, με προτεινόμενο πλάτος ίσο με 6,00 μέτρα, κατασκευή υπόβασης και βάσης και τέλος ασφαλτόστρωση καθ όλο το μήκος και το πλάτος του με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας.

Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων για την απορροή των ομβρίων υδάτων και η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης σε διάφορα σημεία του δρόμου.

Στα επιχώματα του δρόμου θα κατασκευαστεί (διαμορφωθεί) χωμάτινο έρεισμα πλάτους 0,80 μέτρων από διαβαθμισμένα προϊόντα εκσκαφής ενώ στα ορύγματα αυτού θα κατασκευαστεί ρείθρο απορροής ομβρίων υδάτων πλάτους 0,80 μέτρων από ελαφρώς οπλισμένο σκυρόδεμα.

Το ρείθρο απορροής και το έρεισμα θα κατασκευαστούν σε όλο το μήκος της οδού (στις δύο παρειές αυτής) και θα εναλλάσσονται ανάλογα με το αν υπάρχει επίχωμα ή όρυγμα.

Εκ του Δήμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here