Με την συμμετοχή και υποστήριξη των Δήμων Λέσβου, Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και Γεωργίου Καραϊσκάκη και τη συνδιοργάνωση της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, πραγματοποιήθηκε στην Μυτιλήνη διήμερο φεστιβάλ ιστορικού περιεχομένου, με θέμα «Τόποι Αυτοθυσίας: Ιερά Μονή Σέλτσου, Μεσολόγγι, Μυτιλήνη».

Τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Σκαρμούτσος, ενώ συμμετείχαν με προβολή οπτικοακουστικού υλικού αφιερωμένου στην Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων, τα δημοτικά σχολεία Μπούκας Αμφιλοχίας (με την επιμέλεια της προϊσταμένης του Δημοτικού Σχολίου Άννας Τζαβίκα) και Χαλκιόπουλου (με την επιμέλεια της Εκπαιδευτικού κυρίας Νεκταρίας Στούκα).

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε επίσης ημερίδα με ομιλίες, συμμετοχή χορευτικών παραδοσιακών τμημάτων και χορωδιών. Εκ μέρους του Δήμου χαιρετισμό απηύθυνε ο Αναστάσιος Σκαρμούτσος.

Να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Τόποι Αυτοθυσίας: Ιερά Μονή Σέλτσου, Μεσολόγγι, Μυτιλήνη» είναι τριετούς διάρκειας. Αντίστοιχη εκδήλωση έχει πραγματοποιηθεί στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2019 στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου κατά τη διάρκεια των Εορτών Εξόδου, με την συμμετοχή των σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here