Απαλλαγή από τον ΦΠΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα νοικιάζουν μέσω Airbnb ή άλλης πλατφόρμας – Πλήρης απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και τα τεκμήρια για όσους έχουν χαμηλό εισόδημα – Φορολόγηση με την κλίμακα των μισθωτών και με αφορολόγητο όριο – Η παγίδα με την απαλλαγή από τον φόρο και τις αποδείξεις με κάρτες

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τα εισοδήματα από βραχυχρόνια ενοικίαση ακινήτων μέσω Airbnb ή άλλης διαδικτυακής πλατφόρμας είναι σημαντικές, υπάρχουν ωστόσο και εκπτώσεις στον φόρο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Αρχής Δημοσίων Εσόδων απαλλάσσονται από την καταβολή ΦΠΑ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών, ενώ παράλληλα απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ και οι υπηρεσίες όπως η απλή παροχή κλινοσκεπασμάτων.

Παράλληλα έχουν πλήρη απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και τα τεκμήρια άνεργοι, άτομα με χαμηλό εισόδημα και φοιτητές.

Με ρύθμιση που θα έρθει το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή θα προβλέπεται η φορολόγηση όσων έχουν το κατώτατο εισόδημα και κινδυνεύουν να πιαστούν στα δίχτυα των τεκμηρίων με την κλίμακα των μισθωτών.

Στην περίπτωση αυτή ωστόσο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πιάσουν το όριο των αποδείξεων μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, με πλαστικό χρήμα, δηλαδή, για να μπορέσει να εξασφαλίσει το αφορολόγητο όριο. Σε διαφορετική περίπτωση για το ποσό που δεν μπορέσει να συγκεντρώσει με ηλεκτρονικές αποδείξεις ο φορολογούμενος θα πληρώσει φόρο 22%.

Ένας φορολογούμενος με εισόδημα 3.000 ευρώ θα πρέπει δηλαδή να συγκεντρώσει ποσό 300 ευρώ με ηλεκτρονικές αποδείξεις.

 

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here