Την Κιβωτό του Κόσμου επισκέφτηκαν χθες το ΚΑΠΗ Ακτίου Βονιτσας, που εδρεύουν στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Βασικός στόχος της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή είναι να πατήσουν τα παιδιά γερά στα πόδια τους, έχοντας τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να ενταχθούν με τα κατάλληλα εφόδια στο κοινωνικό σύνολο.

Το Σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου στην Ήπειρο σχεδιάστηκε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες και αποσκοπεί αφενός στη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Παιδικής Προστασίας με προγράμματα και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά και εξασφαλίζουν ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση για το κάθε παιδί.

Αφετέρου στη λειτουργία του Γεωργικού σχολείου που διασφαλίζει στα παιδιά την κατάλληλη εκπαίδευση σε τομείς του πρωτογενούς τομέα και τους προσφέρει αξιόλογες μελλοντικές επαγγελματικές διεξόδους, αλλά ταυτόχρονα συμβάλει και στην ανάπτυξη της περιοχής της Ηπείρου που σιγά σιγά ερημώνει.

Στα πλαίσια της εκδρομείς οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να προμηθευτούν τη λίστα ειδών που χρειάζονται στο Ίδρυμα καθώς στηρίζεται αποκλειστικά  στην προσφορά απλών πολιτών. Έτσι φρόντισαν να συλλέξουν πολλά είδη (όπως βλέπετε στις φώτο) κυρίως τροφίμων, με την ευγενική συμβολή πολλών συμπολιτών μας και επαγγελματιών στον χώρο της διατροφής.

Συνδυάζοντας «το τερπνόν μετά του ωφελίμου» το ΚΑΠΗ Ακτίου Βόνιτσας, οργάνωσε μια μονοήμερη εκδρομή αναψυχής σε μια πρότυπη Δομή κοινωνικής προσφοράς, συμβάλλοντας στη συνέχιση του έργου της.

 

 

Αυτό είναι το σύνολο των προϊόντων που συλλέχθηκαν, πέραν των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν:

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο. Πολλά συγχαρητήρια. Μακάρι να ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμα αυτό, γιατί άνθρωποι που πεινάνε, είναι δίπλα μας και συγχωριανοί μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here